pappfiguren.blogg.se

Fredrik som pappa, sambo, bonuspappa och människa.

Pungskydd och röntgenplåtar

Kategori: fotografi

Nyss varit på sjukhuset och röntgat buken, hade njurstensanfall för några veckor sedan. (Sjuk smärta)

Jag såg framför mig ett stort hål man skulle åka in i naken. Klaustrofobi nästa!! Men så var det inte, kom in och det var som en stor cirkel som var typ en meter bred bara. Fick order att sätta på ett stoooort gummipungskydd. Det var det jobbigaste :) Fem minuter senare var det klart.

Nu är det bara arbetet kvar idag, sen hem till familjen och njuta av att vara med dom jag älskar!!!

Funderar på sommaren, vad ska man hitta på? Kanske en helg i Motala? Några förslag?

Såhär går dammsugningen till hemma hos oss!! Safety first!

Lägger undan mobilen!

Kategori: Allmänt

Efter att ha sett hur en människa missa sitt barns upprepade försök att få kontakt och uppmärksamhet (genom bus, knuffar osv) i ca 20 minuter. Så har jag nu lovat mig själv OCH Lucas; att aldrig mer sitta med mobilen i deras närhet.

Fotografera och svara på samtal (som är viktiga) är enda orsaken till att jag kommer ha den i  närheten.

Finns inget som kan vara så viktigt att man väljer att inte se sina barn!!

//Uppvaknad!


Let's dance och mello....

Kategori: stolt pappa

Så har den här helgen sett ut, på kvällarna iaf. Annars har det varit full fart med uteaktiviteter osv osv.

Har lärt mig att vissa saker får stryka på foten i en familj på fem, så är det bara. 

Men nu är det söndag, Lucas och jag fick sovmorgon. Ha det gott!

Skithosta!

Kategori: Allmänt

Lucas har förkylningsastma, vi har legat inne tidigare i år. Fick då inhaleringsmedicin som han får hemma.....ikväll har han hostat massor sen han la sig. 

För att han ska få sova, tänkte jag ge honom den "blå medicinen", vilken är den man tar vid behov. Tar upp honom och för masken till hans mun och näsa. Och han får panik!!! Fyfan!!! Mitt hjärta brast....som tur är så har jag en erfaren sambo som kom springande och hjälpte till. Usch för det här....varför kan inte alla barn få vara friska för??!!


Grekisk fisk!

Kategori: stolt pappa

Idag har vi haft Benjamins vän Spiroz här med sin mamma. De flyttade hit från Grekland för fem månader sedan, som ett resultat av krisen i Grekland. Mamman(som jag redan glömt namnet på) var riktigt trevlig och var verkligen mån om att vi skulle komma hem till dom nästa gång. 

Hon berättade (bland massa annat intressant) att hon och hennes man båda var läkare/doktorer. I Grekland fick hon ut 800:- i månaden. Så här i Sverige har de en mer dräglig och bra existens. 

Ska inte tråka ut er med mer om det, men Spiroz och hans bror Antoonis går på killarnas dagis, där Spiroz och Benjamin har funnit varandra sista tiden. 

Lucas och jag sitter nu och kollar på barnprogram i väntan på resten av familjen, som skulle vara ute en "liten" stund :-) 

Ha det gott!

Benjamin i eftermiddags - "Mamma...när ska vi äta grekisk fisk?" 

Visare med åren....

Kategori: Barn och Familj

Att man kan tappa humöret, tappa hakan, tappa lusten, tappa omdömet....ja tappa allt möjligt! Det har vi alla varit med om...men jag har den här veckan insett att jag med åren lärt mig att hantera skit som kommer i vägen för mitt goda sinne. 

Ena dagen kan det som fått mig att tappa (vad det nu är som tappas) vara en stor grej. När det väl sjunkit in och jag fått stryka det medhårs, ältat det i evigheter (i mitt huvud) och bett mig själv hålla käften....då inser jag att det finns så mycket större saker att lägga tid på. Som min familj, min släkt, mina vänner.

Så ska ni lära er något av pappfigur idag ; Då är det att sluta älta, gå vidare i tanken och tänk på att det förmodligen inte blir bättre av att du går och tänker på det.

Ha en bra helg!!


//Alltid förbannat förälskad! 

Bubbel, skratt, tårar....

Kategori: Allmänt

Jag har den finaste familjen man kan önska sig. En sambo (snart fru) som jag inte kan vara i närheten av, utan att få känslan att bara vilja slita tag i henne och göra en filmkyss med....men det går ju inte att hålla på med dagligen. Vi får hålla oss till den svenska ramen = Lagom är bäst?  

Sen har vi tre monster här hemma, en snart sexåring som verkligen börjar testa våra gränser, men som samtidigt är världens snällaste och goaste kille. 

En snart fyraåring som har ärvt sin mors temperament(hoppas jag aldrig behöver se henne riktigt arg), en stark vilja med massa energi och ork. Finns ingen bättre fyraåring i min värld. Generös, kärleksfull och omtänksam.

Sen har vi lillskit, snart två år. Pappas lilla skräp :) Finns inte ord till hur mycket jag älskar den lilla krabaten. Bara den känslan när man kommer hem från jobbet och han får se mig och skriker (med glädje i rösten) "Pappaaaaa, pappaaaaa". 

Enough said - Ta vara på det ni har!