pappfiguren.blogg.se

Fredrik som pappa, sambo, bonuspappa och människa.

Hobbyrum till pappa

Kategori: Barn och Familj

Benjamin fick massa Lego när han fyllde år ; ett flygplan, en flygplats, ett flygledartorn och en "stegbil?" Jättekul...tycker framförallt jag :D Vi började igår e.m tillsammans, sen fortsatte jag imorse och efter frukost. Spindelmannen upphöll killarna så jag fick bygga ifred haha.

Nästan så vi kan börja önska oss lego ihop jag och grabbarna:P

Igår var vi på Kolmården hela dan. Lucas var nog den enda av oss som hade skoj, resten av oss var mest involverade i tjafs, bråk och tjat. Mitt mantra vissa dagar lyder "De är bara tre och fem, de är bara tre och fem, de är bara tre och fem" :) Men sötare och goare killar får man leta efter, när de bråkiga stunderna lagt sig.

Godnatt!(ska jobba natt)

Nu får det vara nog!

Kategori: LCHF

Har blivit förslappad....vet inte men det beror bara på dålig karaktär. Det går att göra det jag vill med en familj på fem. Det har jag gjort förut, så nu ska jag bita mig i läppen och köra hårt.

Inget kvällsmys förutom på lördagar, inget småäta på kvällar, inget sötningsmedel förutom på lördagar. Lchf och träning! Jag ska ner mina sista 10-15kg.

Med start idag 28/7 2013!

Fick den här av älskling igår

Kategori: kärlek

Jag har verkligen en skitsnygg sambo!

Frukost med killarna!

Kategori: Barn och Familj

Japp det är vi som äter frukost här hemma, medan Elin är på gymmet. Haft intressanta diskussioner om Batman, Robin och Alvin. De är visst kompisar. Tänk vad man får lära sig när man varvar ner och myser :)

Lucas har varit glad hela morgonen, som ni ser på bilden :-)

21.30 och lägenheten är tyst...

Kategori: Barn och Familj

Benjamin och Lucas la sig samtidigt som Elin. Theodor däremot slocknade o soffan framför Tarzan 2. :) Har varit en dag full av lek och bus. Men även en del avundsjuka och bråk. Men det är ju inte så konstigt när storebrorsan fyller år och får massa coola gubbar, lego, kulbanor osv osv.

Benjamin tackade både mig och Elin minst tio ggr under för sina presenter och sin födelsedag. Han hade en jättebra födelsedag med finbesök från mamma, Janne, Maria och Sofie. :-)

Får se vad som händer imorgon, men nu blir det att se klart Olympus has fallen. Helt ok actionrulle faktiskt :)

//Pappfigur

Grattis på finaste 5-åringen!

Kategori: Barn och Familj

Idag fyller Benjamin fem år, det var en nöjd och glad kille som vaknade av vår skönsång imorse. :) Elin hittade ett "paket" med gubbar på tradera, där de två gubbar Benjamin önskade sig fanns. Sen att det var typ en mamma som hade Vänt upp&ner på en lealösa spelar ju ingen roll!! Så härligt att se en glad och stolt femåring! Ikväll ska han och jag bygga kulbana :)

Hämtade ju hem familjen igår, det var på tiden kan man säga. Två snurriga killar, en supertrött mamma och en grinig minikille. Det var nog skönt för alla att landa på hemmaplan igen.

Nu fortsätter jag min ledighet till tisdag natt!! :))

(Theo sa igår "kolla Fredrik, snöbollar"!! Därav bilden)

Nånting saknas....

Kategori: Barn och Familj

Precis kommit hem från gymmet, sprang 2,5 km och gick 2. Sen ett hårt bröst- & axelpass med Miche! Han kommer nog ha lite träningsvärk imorgon hehe.

När jag kom hem så gapade lägenheten tom, likt en festlokal efter en riktigt lyckad fyllefest.....Saknar min familj, som är i Malmköping hos mormor på minisemester. Härligt för killarna och Elin att få umgås med dem, det blir ju inte alldeles för ofta.

Men men....imorrn är det torsdag och då är det full fart hela tiden. Sen åker jag och hämtar dem på fredag. Bad Religion på Gröna Lund!!! Kommer bli årets NÄST största händelse!

Jag är så lyckligt lottad som hittat en så härlig flickvän/sambo....hennes skratt och leende får det att kännas som att någon springer runt barfota på insidan av bröstet på mig. <3

Nej nu ska jag försöka vila till nattpasset....sista med Sara för den här gången.

Slappardag :)

Kategori: Barn och Familj

Idag vaknade Lucas vid 05.30, vi låg i soffan och gosade. Sen satt/låg han och jollrade och jag kollade på tv. När Elin vaknade kom hans vanliga smile :)

Vi gjorde sen inre mycket innan jag åkte till jobbet. Det enda jag gjorde var att hämta ut två paket. I det ena låg ett UV-tält till Lucas. Supersmart grej som vi kan ta med till stranden ellervart vi nu ska, där det finns sol. Elin köpte denna tanken att det skulle vara en smart grej att ha under vagnen.....visst det var busenkelt att slänga upp det; det bokstavligen flög upp när man tog upp det ur förvaringsväskan. MEN!!!!! Att få mer skiten i väskan var en helt annan lek....Elin hittade en instruktionsvideo på nätet som såg jättebra och enkel ut. Men det var ju inte så lätt som det såg ut, efter en halvtimmes övande så bestämde vi att vi gör på vårt eget sätt hehe.

Lucas har numera börjat skrika som ett argt bi när han suttit för länge på samma ställe. Förmodligen pga frustration, för han älskar att gå....när vi håller honom i händerna. Men han är ju lite för lat för att ta sig nånstans på egen hand än så länge :)
En det kommer väl det med, kan ju bli först i familjen att krypa till uppropet i högstadiet.

Att stå vid bordet och banka är skoj det med....så länge nån av oss håller i honom.

Nu är det bara två timmar kvar, tills jag har en och en halv timme kvar på jobbet.

Nån som vill köpa en hård liggdel till en Baby Jogger Mini? Den hamnar på blocket ikväll.

//Trött Fredrik

Minus 2 cm!!

Kategori: LCHF

Har tappat två cm runt midjan...jag som trodde jag hade gått upp :)

Elin och jag var på gymmet och körde rygg/mage. Var riktigt skönt och roligt att kunna hitta på något, bara vi två. Vi åt lunch på mimmis visthus, sen tog vi ett varv på stan och köpte vin till Elin :)

Sara och jag har avnjutit Elins lchf-paj med whiskyost i!! Får fem fiskar av fem!
Tack ännu en gång mamma!!!

Lite att se fram emot!

Kategori: pappa-blogg

Imorgon är det jag och Elin som solo(farmor ska vara barnvakt) drar till gymmet och köttar våra muskler. Sen ska vi hitta nåt ställe som serverar GOD lunch på en lördag, nån som har nåt förslag?

När Elin kom hem från Sthlm hade hon med sig en present till mig; Ace Frehleys memoarer. Visst är hon go :) Sen ställde hon sig och gjorde lchf-ostpaj till mig och Sara. Sara är den jag för närvarande jobbar skiftet med...hela helgen.

En annan sak att se fram emot ; Henka, jag och Ante drar på fredag med buss mot Sthlm, för att se Bad Religion på gröna Lund. Ska bli så jävla kul, har lyssnat på dem sedan högstadiet :)

Ha en bra kväll så hörs vi!

Lucas och pappatid

Kategori: pappa-blogg

Elin åkte upp med killarna till Sthlm imorse, så jag och Lucas åkte och handlade grejer till Benjamins födelsedagstårta. Sen hem och käka frukost....skrik&panik....sen slocknade han i min famn.

Får se om Elin ska börja plugga...så blir det pappaledighet i oktober :) Skulle vara mysigt.

Ha en bra fredag!

Just det!!

Kategori: Barn och Familj

Igår var vi på stranden, så här kommer lite bilder :)

Lucas har även börjat borsta tänderna, vilket förmodligen är jätteskönt för honom. För han ler och myser varje gång ❤

Stel, trött men glad!

Kategori: Barn och Familj

Vaknade av en elak alarmsignal 05.11, klev upp och fixade allt inna jobbet. Lucas vaknade, så när jag kommer ut från ligger han i våran säng. Sen kommer de upp och hans trötta leende kan få mig att smälta när som helst! Shit vad jag kommer få kämpa för att inte skämma bort honom totalt haha.

Cyklar numera till jobbet alla pass som inte är nattpass, känns skönt att få gratisträning. :-) Sitter nu på jobbet, glad över att Lucas verkar ha blivit frisk. Han hade feber i flera dagar, HÖG feber. När den försvann fick han massa utslag och vart hängig. Nu har ju jag en supersambo, så hon lyckades hitta något som var känt : Tredagarsfebern! Den stämde in på allt i Lucas fall. Så var det överstökat, hoppas skiten håller sig borta nu.

När jag vaknade imorse och gick på toa kände jag mig som 80, stel i rygg, axlar och fotleder. Men det är bara ovana från att inte ha spelat football på länge bestämde jag, så ikväll ska vi stångas igen!

Ps. När jag är trött funkar inte min hjärna, så killarna fick inte sin morgongröt idag....glömde köpa mjölk :(

Skönt öm i kroppen...

Kategori: känsla

efter en hård träning med NorrköpingPanthers igår. Fick fortsätta på min nya position fullback, vilket innebär mycket springande. Både med och utan boll. Känslan när man med bollen får springa "igenom" en tacklare och inse att man faktiskt har lite tryck i ben och kropp är....obeskrivlig.

Det enda som inte var skitkul med träningen var när en ung kille (16år) försökte tackla mig och landade med solar plexus på min häl. Han började nästan gråta stackarn.

Har bestämt mig för att spela amerikansk fotboll igen, diskuterat det med Elin som stödjer mig helt och fullt. Får se om jag spelar någon match i år, eller om jag väntar till nästa säsong.

Nu ska jag fixa frukost åt killarna och mig själv, under tiden går Elin och pressar sig på gymmet. :-)

Ha en varm dag!

Härlig dag med mina bästa!

Kategori: Barn och Familj

Idag var verkligen en härlig dag, med massa kärlek och glädje. Bara den glädjen att få kasta Elin i morsans pool och dyka i efter och kramas. Jag har den bästa livssituation jag kan tänka mig just nu. Tre små troll som,även om de kan reta gallfeber på mig, jag älskar så mycket.

Ser verkligen fram emot att få följa deras uppväxt och framgångar.

Sådär då, nu är middagen färdig sen ska jag ladda för lite springande! Amerikansk fotboll here i come again!

(Gammal bild) :)

Visst ser han lite piggare ut 👍👍

Kategori: pappa-blogg

Killarna och jag har precis badat klart på badhuset och jag möts av den här uppsynen i mobilen!! Den andra bilden är numer reklambild för Lunchtime!

Superwoman!

Kategori: pappa-blogg

Glömde ju berätta det! Visste ni att jag bor tillsammans och att min sons mamma är superwoman?

Hon går och gymmar och sköter sin kost...så hon har nått sitt delmål!! Hon är så grym och jag är så stolt! Plus att hon klippt sig kort :O Hon passar i det som ölkorv passar till majonnäs (det är skitgott)

På rull igen!

Kategori: pappa-blogg

Har bestämt mig för att försöka mig på en comeback i amerikansk fotboll. Har varit på två träningar, varav den sista där jag fick träna som fullback. Damn så kul det var!! Smälla lite :-)

Så träningen har fått nytt fokus igen :)

Förövrigt har sommaren flutit på bra, mycket bad och solande. Hängt en del hos mamma, killarna verkligen älskar henne. :) Så glad att jag har en så fin familj!!!

Lucas har börjat få tänder(Yeehooo?), vilket innebär gnäll och feber från hans sida. Det är så jobbigt att se honom så "låg"....han som alltid är så glad. Förresten...han har blivit en pappagris hehe.

Nej nu får det bli bilder :)

Gyros/kebabsallad

Kategori: pappa-blogg

Sista förmiddagspasset för den här gången!! Det firar vi med en lyxlunch!

Hoppas ni har det bra!
(Bild från igår 👍😊😎)

Lördagsdansen!

Kategori: Allmänt

http://www.youtube.com/results?search_query=petrosyan+neurofunk+dance

Jobbarhårt.se

Kategori: pappa-blogg

Hej lördag!

Kategori: pappa-blogg

Japp så är det, lördag. Jobbar 06-14, vaknade 04.20 av en vaken Lucas. Bytte blöja och tog med honom in i min säng...men sova var inte någon bra idé. Så Elin gick upp och gav honom välling...kände mig som en dålig pappa som inte fattade att det var en hungrig(men glad) Lucas som låg bredvid mig.

Efter jobbet blir det gymmet, ska köra så hårt att jag stupar. Elin drar till en kompis i Katrineholm över dagen, så dit ska jag åka efter gymmet.

Ha det gott!

Jul. 05, 2013

Kategori: pappa-blogg

Då kör vi en sväng med bloggerandet igen. Sitter på jobbet med grus i ögonen och känslan av att ha fått en fet smäll i bakhuvudet (skallebang). Jobbar 06-14 hela helgen. Helt ok med tanke på att det ska bli fint väder hela helgen.

Såvi kanske får för oss att dra och bada eller attackgrilla, antingen mitt på en gräsmatta eller kanske hemma hos någon ovetandes.
Hur som....Elin åkte upp med killarna till Sthlm idag, medans faster Maria var barnvakt åt Lucas. Ska bli intressant att höra hur det gått.

Killarna ska vara hos sin pappa i en vecka nu, vet att det kommer kännas tomt efter några dagar. För även om det är mycket syskonbråk och missförstånd osv, så är vi en familj...som inte är hel om inte Benjamin och Theo är hemma.

Ha en bra helg
//Pappfiguren