pappfiguren.blogg.se

Fredrik som pappa, sambo, bonuspappa och människa.

LCHF är bra!!!

Kategori: Allmänt

Ja för mig fungerar det hur bra som helst iaf. Var på en hälsoundersökning genom jobbet idag. Alla mina värden har gått neråt sedan förra året i Juni. Många "anti-lchfmänniskor" har det som angreppspunkt ; 
 
Man sägs höja sitt kolesterol och alla sina blodsockersorter såsom triglycerider osv. I mitt fall är det tvärtom. Mitt redan låga och bra kolesterol har sjunkit ännu mer. Mitt totala plasmasocker har sjunkit och ligger riktigt bra.
 
Jag har bra kondition och lungkapacitet. En 33-årig man behöver 31ml luft/kg för att orka göra vardagssaker såsom gå upp ur sängen, äta, gå till jobbet, jobba, gå hem och kanske orka kolla på tv innan man slocknar. Jag tar upp 41ml/kg. 
 
Jag skriver inte det här för att skryta, utan mer för att berätta att LCHF och träning har gjort mig till en helt annan människa. Jag är piggare, har mindre ont i kroppen (sålänge jag tränar kontinuerligt) och framförallt så ORKAR jag mycket mer.
 
Sen att sköterskan kollade undrande på mig när jag efter frågan "hur mycket väger du?" satt och tänkte tillbaka på sista gången jag vägde mig : "Njaaa....nånstans mellan 98-103kg" 
 
- 98-103kg??!!! Vart nånstans....sen petade hon mig på magen. Aaaah bukfett. Hon var helskön och boostade mitt självförtroende, eller ja...det var mina siffror och värden som gjorde. Men det var hon som presenterade dem på ett bra sätt ;) Sen att hon berömde min kropp och sa att det syns att jag tränar mycket var ju trevligt att höra från en person som jobbar med det här.
 
För att ge svar på era tankar : Nej hon stötte inte på mig eller flörtade utan var bara ärlig och trevlig haha.
 
Efter jobbet idag kom jag hem till en slagen hjälte : min älskade elin som farit runt som en skållad råtta i regnet. Lämna killar på dagis, promenad till vilbergen centrum för möte på bvc. Hem och slängde i sig lunch, ut med Hatshi, fixa lite i lght. Promenad till dagis, buss hem med killarna. Laga mat och ha den klar när jag kommer hem! Vem är det jag bor tillsammans med och som är mitt barns mamma? Är det.....?
SUPERMOM!!!!
 
Hur som helst, nu ligger alla och sover och jag är pigg som aldrig förr. Så jag ska passa på att kolla på en film innan sovtajm. Köpte förresten Benjamins och Theos julklappar. Så nu är de klara.....men jag ska försöka övertyga Elin att de ska få nåt litet till :) Lucas har iaf bestämt vad han ska köpa till sina storebröder :) Det ska vi nog köpa imorgon.
 
Lite mys-i-soffan-bilder!
 Lucas vägde idag 5025gram och var 57cm lång. Han fyllde fem veckor i söndags.
Natti på er!

Ett standardbord i ett väntrum....

Kategori: Allmänt

Dags för hälsoundersökning! Får se om man går igenom besiktningen :)

Familjejulklapp!

Kategori: Barn och Familj

Skiftjobb - pappatid!

Kategori: foton

Nu ligger jag i soffan med en vaken/nyfiken Lucas som tycker tapeten är det roligaste som finns.

Jag kan sitta/ligga/stå och titta på honom hur länge som helst, han är min son....säger det till honom hela tiden, så är det nåt han borde veta så är det vem som är hans pappa :)

Idag börjar jag mina tio veckor med dagskift, vilket innebär allt från 07.45-16.30 till 09.15-18.00. Känns mindre skoj just nu, jag kommer missa så mycket tid med Lucas och resten av familjen. Så det är med lite ont i magen jag närmat mig den här dagen....

Men men...det är snart helg och även julledigheter. Sen hoppas jag att Elin kommer in på sina kurser, för då kan jag vara hemma på pappaledighet.

Nej nu somnade Lucas, så jag ska bära in honom i sin säng och försöka blunda några minuter innan det är dags för mig att börja förbereda jobbet!

Ha en bra tisdag!

Det mest värdefulla....

Kategori: foton

Lucas första övernattning!

Kategori: foton

Den blev hos mormor Lena i Malmköping, där han sov lika bra som hemma :)

Älskling bakade....

Kategori: foton

Cupcakes åt sin bror som önskade sig nåt bakverk när han fyllde 18.

O en till :)

Kategori: foton

Lucas och farmorsmor!

Kategori: foton

Lucas fick äntligen träffa farmorsmor och farmorsfar i fredags!! <3

Lite uppdateringsbilder :)

Kategori: Barn och Familj

Killarna och jag drog till Sthlm, som ni vet. Härlig bild :-)

Ursäkta min stavning och felskrivning....

Kategori: Allmänt

Men iphone5 är fan svårare att trycka på space med....

Allvarligt?

Kategori: Allmänt

Sitter på bussensom stannar för på-&avstigning och en ung tjejers tuggummi i käften knuffar nästan omkull en gubbe med käpp som ska in. Försöker gå rakt igenom honom??!!! 😡😡😤

Snart hemma igen!

Kategori: Barn och Familj

Knatteskutt!

Kategori: Barn och Familj

Lucas i ny body från Liverpool :-)

Kategori: Barn och Familj

Älskar den här bilden!

Kategori: Barn och Familj

Man kan tro att det är en sån bild, där barnet ramlat och väntar på hjälpen man först måste ta en bild.

Men så elak var jag inte....den här gången. Han hängde sig där själv :-) Men efter den här bilden tyckte han det blev läskigt hehe

Buse #2

Kategori: Barn och Familj

Nov. 23, 2012

Kategori: Barn och Familj

Buse!

Mys i soffan!

Kategori: Barn och Familj

Allt är inte bara rosor....

Kategori: Barn och Familj

Sitter på together från Sthlm, lämnat killarna till sin pappa. Det brukar gå jättebra, Elin har t om sagt att "då får du fortsätta, för med mig så är det kaos". MEN, och det är ett lika stort men som tomtens mössa är röd...idag har jag varit med om en tågresa som slår varje panikfilm jag sett.

Theo var på skrikhumör, fick han inte som han ville så var det "aaaaaahhhh, iiiiiiiiiiiih, uuuuuuuauauiiii". Han har det inte lätt just nu, men han kan inte få som han vill bara han skriker. Så jag gick ut mellan vagnarna för att de andra resenärerna skulle få behålla hörsel och förstånd. :) Väl därute så lugnade han sig efter fem minuters kramande och pratande.

Men men....de är mysiga med ; som när de båda sitter med varsin Batman-gubbe och Theo helt plötsligt utbrister :

- Batman kan inte flyga!!!
(Jag) - Nehe....men han kan springa fort va?
- Ja.....och bajsa och kissa......och PRUTTA (utbrister i asgarv)

Jag både såg och hörde folk runtomkring som bet sig i läpparna och gömde sig bakom tidningar haha.

Nu ska jag hem, äta nåt lätt för att sedan ta med mig min hemmavarande familj ut till mamma och fira syster yster som fyller 18 idag!!! Grattis Maria!!!!

Lägger upp lite bilder från sista tiden, har varit fullt upp med magsjukor, jobb osv. Därav den dåliga uppdateringstakten på bloggen:)

Bilder kommer i egna inlägg, för Blogg.se-appen är lite som alfons åberg; "Ska bara" men utan att det sen händer något.

Tjing!

Inte världens roligaste natt....

Kategori: foton

blir väckt av Elin som mår illa. Inte kräks eller så, men för säkerhets skull lägger jag mig på soffan med Lucas OM hon skulle ha magsjuka.

Efter ca. en timme skriker Theo och vägrar somna om i sin säng. Bär honom till soffan och förklarar att "mamma mår inte bra" och "det är natt, du ska sova".

Lagom när Theo ska somna....börjar Lucas skrika för att han är hungrig. Så har de bytts av. God natt på er!!!!! ###**$€£*\>@@@€£$%#^€

Är det lördagsmorgon så är det....

Kategori: foton

Inte en människa ute i Vilbergen! :)

Morgongympa!!

Kategori: foton

När storebrorsan kollar barnprogram passar Lucas på att gymma lite.

Varit vakna sedan 05.45 :) Hej lördag, idag blir det busfabriken med Elins kusin med familj.

Babygymmet, brorsor och morsa! (Lite ostkakeförberedelser)

Kategori: foton

Pappa&Lucas framför Xbox360 :)

Kategori: foton

Benjamin kollar film på rummet!

Kategori: foton

Karlssonhanssonjohanssonsk fredag...

Kategori: foton

Vaknade 08.30 idag, Elin tyckte jag skulle få sovmorgon <3 Vid 11-tiden drog hela familjen iväg för lite shopping.
Vi splittade upp oss och var effektiva för en gångs skull :) Elin&Theo på ett håll och Lucas,Benjamin&jag på annat håll. Det gick över förväntan ^^

Efter lunch gick Elin och Theo in och la sig och sov några timmar efter att ha gått upp 03.30. Under tiden hängde Lucas med mig i soffan framför tv-spelet och Benjamin kollade film på sitt rum.

Sen har det varit storstädning, tacos och ostkaka! Allt i fredagens namn :) Lucas inviger nu sitt nya "barbapappa-gym" som han fick av farmor i för tidig julklapp!!

Hej på er!

Ficklampor is the shit!

Kategori: Allmänt

Först och främst ; Lucas mår superbra, han äter, skiter och sover :) Växer så det knakar också (till pappas förtret, det går för fort det här)  :)
 
Inatt var det som sagt tvättstugejour för min del medan Elin höll koll på Theo. Idag har varit en vilodag för Theo, så det fick bli tv, film och massa mys. Efter lunch drog jag, Lucas och största storebror till Hageby för att storhandla. Jag hade Lucas i bärsele och Benjamin gick på sidan av vagnen och hjälpte mig plocka varor. 
 
Kan säga att vi fick många leenden och blickar från massa kvinnor, hundtricket har inget på babytricket :D
När jag hade packat den sista påsen och vände mig bort från den....sa det klirr, pang bom. En full papperskasse med matvaror gick i golvet. Med en djup suck gick jag ner på knä med Benjamin dragandes i min tröja(han ville ha hjälp att öppna sin festis) och en snart fyra veckor gammal Lucas på bröstet. 
 
Jag hade inte hunnit säga pannkaka, innan det var en tjej framme på alla fyra och började plocka varor från golvet och en kille i personalen kom fram och lyfte upp allt. Barn är bra att ha..på många sätt :)
 
Efter den scenen blev det en vända till toaletterna (visste ni att det finns riktigt fräscha OCH gratis toaletter på Mirum köpcenter!!!!!?) och en tur förbi Synsam för att hälsa på vännen Camila. Men jobbade hon? Nä!!!
 
Sista anhalten blev Clas Ohlson, killarna hade önskat sig varsin ficklampa, eftersom det blivit så mörkt på kvällarna nu. Så nu ikväll fick jag sällskap på Hatshis "middagsbajs". Att mörker och en ficklampa kan öppna en helt ny värld visste jag inte :D  
 
- Theo.....kolla!!!! Ett TRÄÄÄÄÄD!!!!
- Theo...lys på marken, så vi ser hur vi går!
- Benjamin.....titta en STEEEEN!!!
 
Så fortsatte det, de visade mig pulkabacken de hittat med elin. Som vi ska inviga i vinter osv osv.
 
Nej nu ska jag mysa med Elin innan hon stupar i säng stackarn. Har sovit två - tre timmar sen igår :(
 
 
Hatshi i veckan när hela familjen hängde med till "hans" lekplats!
 
 
En Lucas i bärsele :)
 
 
Två "ljushuvuden" ;)
 
 
- Kolla Theo.....en låda.....en MAGISK låda!!!
 
 
En sten har aldrig varit mer intressant! :)
 
 
"Undrar om han låter mig vara om jag låtsas sova....."
 
 
Ville bara "klämma" in ett godnatt också!

Två matningar och fyra maskiner senare...

Kategori: foton

Spysjukan har kommit till vilbergsgatan! Jag åkte till jobbet vid 21.30, 22.05 ringde Elin och bad mig komma hem. Då hade det startat. Theo hade spytt ner hela min del av sängen.

Som tur var så var det inte som jag tyckte Elin sa i telefonen; Att båda storebröderna spydde!! Men det räcker med en. Så jag har kört skytteltrafik mellan tvättstugan och Lucas matningar och blöjbyten. Theodor och Elin ligger på madrass i vardagsrummet och jag ligger nu i en nybäddad säng och ska försöka sova innan Lucas ska ha mat igen.

Håll tummarna för att jag klarar mig från kräksjukan!! Har börjat känna mig illamående och har ett tryck i magen...men jag hoppas!

Godnatt!!

Dåligt med uppdateringar....

Kategori: foton

det beror mest på att det varit väldigt mycket sista tiden. Mycket med barn som försöker hitta sin roll i familjen, en pappa som försöker hitta sin hjärna igen...ja ni vet. Nu ska vi köpa skor till killarna! Kommer mer ikväll! Hej hej

Morgonmys!

Kategori: foton

05.32 piiip!

Kategori: pappa-blogg

Har precis matat Lucas och fått honom lugn, så nu ligger vi i soffan och försöker sova innan resten av aphuset vaknar :) Soffan tänker ni....ja jag gick på toaletten vid 01, efter det var min sida fullt ockuperad av en sovande storebror.

Så snäll som jag är la jag mig på soffan!

På återseende!

Småbarnsförälderhjärna, knatteskutt och farmorbesök!

Kategori: Allmänt

Idag vaknade jag ganska utsövd, Elin är en jäkel på att ge mig sovmorgon (jag ska försöka återgälda tjänsten inom en snar framtid). skjutsade killarna till dagis, de skulle dra ut direkt alla barn, för att träffa alla andra dagis i klockaretorpet för att bilde en vänskapsring eller nåt. Ja det var iaf för att skapa kontakter och visa att alla är lika värda osv. En bra grej :)
 
Elin och jag tog oss ut till Ingelsta för at handla handskar åt killarna, gick kanon!! Hittade några på rea :) När vi kom innanför poretn upptäckte jag till min förtvivlan....NYCKLARNA ligger inte i FICKAN!!!! Så typiskt mig att ha lagt dem i bilen.....trodde jag. När jag sitter där i bilen och börjar tänka. kommer jag på vart de är.....
 
 
Efter att ha kört som en biltjuv med dålig mage kom jag till slut fram och såg på en gång att min knippa hängde kvar på vagnen. PHU!!! Elin bara skakar på huvudet och " - Du och nycklar...." Kanske ska börja med band runt halsen nu? :)
 
Igår var jag och Benjamin på Knatteskutt igen, det är så härligt att se honom ta för sig ordentligt. Igår var det dags för brottning :-)
 
 
De började lite försiktigt, Benjamin kollade på mig med sina stora ögon och undrade om han verkligen fick?
 
Efter att jag sa åt honom att han fick ta i.....flög den andra killen i backen :P
 
 
Stolt kille kan jag lova :) Vi får se hur det blir nästa termin, han gillar det ju verkligen. Så vi får ta ett familjemöte sen när denna termin är över.
 
Idag när jag kom till dagis möttes jag av den här buskillen.
 
Det fortsatte när vi kom hem.....
 
På kvällen drog jag och Lucas upp till sjukhuset för att besöka Farmor som precis opererat sin knäled. Kändes riktigt härligt att åka dit...jag och min son :) Mamma/Farmor var stolt och visade upp Lucas för sina rumskamrater och sköterskor. Lucas var mest nöjd att få vara med farmor, ligga på hennes bröstkorg och gosa var helt i hans smak :)
 
Min lilla docka <3 Med stora ögon i bilen på väg till farmor.....
 
Gos med "next generation"!
 
"Vad vill du?"
 
Nej nu ska jag kolla till grytan som stått och puttrat i tre timmar!! Mums!
 
 

Nedbäddad!

Kategori: pappa-blogg

Lucas och jag tyckte Elin skulle få sova, så vi tog på oss och gick ut på en skön uppfriskande höstpromenad!

Lucas sover verkligen bra i sin vagn, ser så skönt ut.

Ännu mer syskonkärlek!

Kategori: pappa-blogg

Syskonkärlek!

Kategori: Allmänt

 
Theodor som i början tyckte lillebror var ganska läskig, har sakta men säkert förstått att han är ganska mysig att hänga med. Idag ville han ha Lucas i sitt knä, det var vi ju tvungna att föreviga :P (igår när jag skypade med syster Maria som är i England, så sprang Theodor iväg till Elin med utsträckta armar. Han skulle hämta lillebror för att visa "majija" på datorn.) Stolta bröder! Lucas kommer få en högjudd, "bråkig", hård uppväxt som minst i denna familj :) Men han kommer få oerhört mycket kärlek från alla håll och kanter :D
 
Senare under dagen tog jag bilden nedan på Benjamin, han är så go! Han har ju sen de flyttade ner till mig en egen tv med dvd på sitt rum. så idag blev det Ben10 i sittpuffen.
 
Annars så har dagen förflutit ganska lugnt, vi slöade fram till 10 ungefär (älskling lät mig sova till nästan 08, hon tyckte jag skulle få sovmorgon). Sen drog vi ut och letade lek i nån lekpark, det finns ett hundratal (överdrift?) i Vilbergen :) Kl.11,00 var det BVC som var offret för familjen Karlsson/Johansson/Hansson. Det gick bra, Lucas hade gått upp i vikt och killarna lyckades lämna lekrummet relativt intakt hehe. Ps. RUSSIN är ett hett tips för alla småbarnsföräldrar som vill ha en lugn stund :P
 
Nu har jag precis lagt lillhjärtat i sin säng, han log åt mig precis innan, jag VET jag VET...det är förmodligen bara gaser i magen. Men han har anlag för att få världens finaste leende, vilket han isf fått från sin mor :)
 
Sov gott allihopa!
 

"Kollar" på football!! :)

Kategori: pappa-blogg

Lucas "diinglis"

Kategori: pappa-blogg

Presenter!!

Kategori: pappa-blogg

Football-kväll med pappa!

Kategori: pappa-blogg

Idag var Farfar med fru och farbror här. Lucas fick en "Diinglis"(gosedjur), en sex pistol-body med tillhörande vinyl-haklappoch två Arsenalbodysav farfar (gissa om han håller på dom) Vi har fått massa fina blommor, av farmor, farfar och mammas kompis Susanne.

Nu ligger Lucas och sover i väntan på kvällsmålet, framför tv'n där det visas amerikansk fotboll(pappas favoritlag).

Nej nu är det dags att värma maten för att sen sova lite, det är första bvc-mötet imorgon :-)

Ciao!

Morgonstund!

Kategori: pappa-blogg

Har suttit i soffan med Lucas och sovit sedan 03, vid 06 kom Theo. Nu ligger jag, Theo och Benjamin framför Nick Jr "Supertrion" :-) Elin kom precis upp och satte på kaffe.

Life's grand!

13 dagar gammal! Min Lucas!

Kategori: Allmänt

Jag stod för en stund sedan och hade Lucas i famnen, han hade skrikit i tio minuter för att sedan tystna och stänga ögonen. Jag fastnade med blicken på honom och helt plötsligt öppnar han ögonen occh ser rakt in i mitt hjärta! 
 
Just i den sekunden såg jag verkligen oss som far och son i många år framöver, där jag kommer göra precis vad som helst för den här knodden! Livet är helt komplett nu. En underbar liten familj, fina föräldrar, bra vänner. Ja det finns inget jag saknar just nu. Ja det skulle vara en jävla massa pengar då. Men jag har tillräckligt, jag överlever och kan mata min familj.
 
 
I onsdags fick vi då äntligen åka hem, Lucas var friskskriven efter sin infektion i kroppen. Jag har aldrig känt sådan rädsla och oro som jag gjorde innan jag blev lugnad av bra personal på avdelning 15.
 
I torsdags fick storebröderna stanna hemma från dagis och hela familjen åkte till Kolmården och hälsade på djur, halloweenspöken och ALLA lediga människor på höstlovet :P Det var riktigt härligt att se killarnas reaktion när vi drog iväg i linbanan. Det enda negativa var att vi missade delfinerna pga för mycket folk. Annars var allt kanonmysigt! 
 
Sen har jag jobbat natt torsdag och fredag. Nu är det lördag kväll, Magnus Uggla har precis fått mig tårögd i "Så mycket bättre", Lucas ligger och sover i soffan, väntar på mat från mig. Elin har precis lagt sig och killarna snarkar i sina sängar. Lucas mormor med familj var här idag, det var riktigt mysigt. Elin och killarna hade bakat "hemskt" fika :)
 
Nej nu blir det bildkavalkad! "Cya on the flipside"
 
Utskriven och på väg hem!
 
 
Sover i sin egen säng...äntligen!
 
 
Gillar verkligen sin babysitter! :)
 
 
Min lilla familj!<3
 
 
Precis träffat ett spöke :D
 
 
Skapligt nöjda killar på väg upp i linbanan!
 
 
Såhär stod de hela vägen i princip :P
 
 
Killarnas Halloween-bak : "Blodiga fingrar och spindelcupcakes"
 
 
Stolt morbror, mormor och mormors man. :)
 
 
"Spindeln" var visst god :D
 
 
Storbrorsan och jag avslutade eftermiddagen i klätterställningen!
 
Natti på er!

Theodor väntar på mig....

Kategori: pappa-blogg