pappfiguren.blogg.se

Fredrik som pappa, sambo, bonuspappa och människa.

Freedom!

Kategori: pappa-blogg

Lycka!!!!

Kategori: pappa-blogg

Idag får vi lämna sjukhuset och avdelning 15!! Ett stort tack till framförallt Barbro, Hanna, Bennett som har varit helt underbara! Rätt människor på rätt plats! Barbro framför alla andra, som när jag var som lägst och hade som mest tårar och gråt i mig stannade i 30 min extra och pratade med oss, svarade på frågor och var en helt normal medmänniska som gav av sig själv! Det blir en dagens ros!

Fick precis sms att min iphone5 kommit också, så allt bra händer haha.

Idag ska vi hem och mysa, imorgon blir det Kolmården med hela familjen!

Jag är så kär i det här, min lilla familj!!

Byggare Lucas-Bob!

Kategori: pappa-blogg

Japp, idag är det borrarbete på avdelningen så alla bebisar får hörselskydd! :) Bara arbetsbälte och snickarbyxor som saknas ;)

Igår var det min tur att sova på sjukhuset med lillfisen. Han är mycket piggare nu, så mellan måltiderna (var tredje timme hela dygnet) har han somnat antingen på mitt bröst eller i sängen bredvid mig. Myser till tusen!

Åkte hem imorse för att skjutsa storsnubbarna till dagis och ta med mig Elin till avdelningen. Sen dess har jag försökt se klart "Spelets Regler", men alla stör :))) Läkare, sköterskor, Elin som bara babblar...ja alla :))

Läkaren var den som var mest viktig, han meddelade att vi förmodligen (om labbet inte ringer och säger annat) får åka hem imorgon efter att Lucas ätit klart sin kur med antibiotika!! Satan vad nära att jag slängde mig runt halsen på både läkare och sköterska :)

Vi har t om fått tillåtelse att gå ut och gå med honom :) Nu är vi på väg att få vårt liv tillbaka!

Ha en bra dag så hörs vi!

"Därför är jag stark"

Kategori: pappa-blogg

Doin the push ups....

Kategori: pappa-blogg

Stormar, kyla, crp....

Kategori: pappa-blogg

I USA är de livrädda för en storm, i Dalarna är folk rädda för snön. Jag har varit rädd hela dagen fram till för ca. två timmar sedan. Då fick vi ett härligt provsvar. Lucas infektionsvärde har gått ner till < 8. Det är för den oinvigde ett normalt värde.

Hade jag haft en flaska så hade jag skålar i bubbel med mig själv. Istället njuter jag av att få mata Lucas var tredje timme på sjukhuset. Elin säger att han är lik mig stackarn :-) Men jag vet inte jag.....han är mycket sötare än så :)

Har laddat upp med filmer att titta på : De tre senaste Falk-filmerna, nya spiderman och lite annat.

Oopss...nu kommer nattpersonalen och hälsar!

Kram kram

Enkel matematik!!

Kategori: pappa-blogg

Hämtar killarna!

Kategori: pappa-blogg

Avdelning 15

Kategori: Allmänt

Det har varit två tunga dagar med oro. Vaknade imorse av mobilen, Elin hade ringt och skickat meddelande. Ringde upp och fick info att Lucas infektionsvärde hade ökat och att de hade satt honom på antibiotika. Elin hade blivit väckt igår natt vid 02 så de fick bli inskrivna på barnavdelningen (avdelning 15). 
 
Att vakna till det här kanske ni förstår var det värsta som kunde hänt, när jag var inställd på att få hämta hem mina hjärtan idag.
 
Men men......jag blir stark av att se Lucas äta sig tillbaka i form för varje mål mat. När jag var uppe och matade honom tidigare idag (han äter var 3e timme) var han vaken under hela måltiden PLUS en timme efter. Det var så härligt att kunna se hans klara och glada ögon igen. Kunna prata med honom och han pratade tillbaka på sitt eget lilla vis.
 
Att bli pappa är det finaste som hänt i mitt liv, att jag fick min son tillsammans med kärleken i mitt liv gör det bara ännu starkare. Nu känner jag verkligen att vi kan klara allt tillsammans, jag ger henne kraft och hon mig.
 
Lite nya bilder :)
 
 
Imorse på väg till sjukkhuset....kallt & fint :))
 
 
Pappas finaste skatt i livet!
 
Sov gott!

Min superhjälte!!

Kategori: Allmänt

 
Det är inte alla som har en egen liten superhjälte med punkfrilla!
 
Idag har varit en tuff dag som spenderats på BB. Lucas käkade igår (fredag) vid 00,00 typ. Sen åt han ingenting förrän efter lunch här hemma. Han bara sov och sov...orkade inte göra något. Innan har han varit en livlig superhjälte. Så vi åkte upp till sjukan vid 14. Jag stack en stund tidigare från jobbet (tur man har en så bra kollega, som står ut med allt) för att hämta mina två darlings! (Han har inte lärt sig flyga riktigt än, det kommer efter några veckors ammande har jag hört)
 
Hur som helst, efter provtagningar och matande med ersättning så har han gått upp en del ikväll plus kommit tillbaka i sina gamla superhjältemanér. Han sover fortfarande mycket men han flörtar med en när man matar honom, pekar finger osv. Så han är snart tbx i god form igen.
 
Måste bara säga att bli förälder är helt sjukt, jag känner verkligen att jag vill skydda den här lilla krabaten från allt. När Elin försökte amma förut (medans jag var på toa) så var en uska med och skulle hjälpa till. När jag kommer ut ser jag att Elin är irriterad...då visar det sig att uskan nypit Lucas hårt i handen för att han inte skulle sova när han snuttar på bröstet. Då kokade pappfiguren kan jag lova, men det får man ju inte visa :=0
 
Nu ska jag avreagera mig lite på mitt tv-spel för att sen gå och lägga mig, ska upp till avdelningen tidigt imorgon efter morgonpromenaden med Hatshi!!!
 
 
Lite bilder från de sista dagarna - 
 
 
Älsklingen på vår första höstpromenad med Lucas!
 
 
Stolt farsa :P
 
 
"Hmm....let me see"
 
 
Mina två största godbitar i livet!
 
Ha det gott så hörs vi!

Sooooooovmoooorgoooooon!!!!

Kategori: pappa-blogg

Shit!! Både jag och Elin vaknade nu vid 09 när hennes telefon ringde :)))

Lucas fortsätter sova i sin säng, han fick sista flaskan 04 nån gång(NFL-matchen tog slut precis iaf) och somnade sen i min famn. Jag

Jag har fått frågan flera ggr nu, hur det känns? Det enda svar jag fått ur mig är "bra" :)) Jag har inte landat riktigt ännu, så alla adjektiv(har jag rätt?) har inte sjunkit in ännu.

Nu när han får ersättning och blir ordentligt mätt så ligger han efteråt i famnen med stora ögon och tittar på oss. Jag måste erkänna, när man får ett barn så har man lättare till tårar :))) Både av lycka och andra känslor.

Nu vaknar han...tjing!

Nattmacka

Kategori: pappa-blogg

avklarad...kan vänja mig vid att mata och natta <4 (för en trea räcker inte)

Den beryktade!!!

Kategori: pappa-blogg

The hunt for...?

Kategori: pappa-blogg

en nappflaska!!! Elin har ju sitt märke som hon inte sviker och nu när Lucas inte får i sig tillräckligt och börjat med ersättning....då ska det köpas en sådan. MAM liiiiten flaska. FINNS INGENSTANS!! (Willys, Ica Hageby och smedby) så det fick bli en "anti-kolik-MAM-flaska"

Betyg på inköpet från Lucas?? Två rapar i halvliggande läge!

Nu är det mys på schemat:)

Snart....

Kategori: pappa-blogg

så är jag hemma hos min älskade son igen....och sambo såklart!

Ben10!!

Kategori: pappa-blogg

Storebror Benjamin introducerar sin favorit "Ben10" för lillebror direkt!

Slapp fisring!!!

Kategori: pappa-blogg

Killen mitt emot mig, på tåget, sitter och fiser högt och ljudligt utan att röra en min. Vad gör man då? Startar ett krig i sann "jagkanockså-anda"?

Aja....det luktar inte iaf! ÄN!

Obokat!

Kategori: pappa-blogg

på tåg kan vara ett idiotiskt drag....om man inte har barnvagn och två barn :) Det är som när han Ali baba öppnade sjön så korna och alla bönder kunde springa igenom. (eller vad det nu står i bibeln om Ali baba?)

Två unga tjejer frågade direkt, - Var vill du helst stå? (de satt på barnvagnsplatsen)

Så det är helt ok att åka tåg med barn....ur det hänseendet iaf ^^

Elin och Lucas är hemma och väntar...i e.m är det återbesök på BB:)

Nu är det röj i tåssndk......(avbrott)....nu sitter jag på andra tåget. Blev skrik&panik förut....tur man inte har nerverna utanpå som person ^^

Livet som pappa/bonuspappa på ett snöre! :))

Stora ögon!

Kategori: pappa-blogg

upp med armarna, skaka loss helt och hållet med hela kroppen...se ut som du precis sett ett spöke och sen.......NYS!!!

Min son är en dramaqueen!

Lucas....The underverk!

Kategori: Allmänt

Som jag undrat, vad det är för liten parvel som legat i Elins mage och "grott". I lördags kväll ca 23,40 fick vi vårt första rum på förlossningsavdelningen. Jag var relativt lugn (om ni frågar mig iaf hehe) och kände mig trygg i allt. Självklart var jag orolig och ville verkligen inte bevittna smärtan som komma skulle....men ja ni fattar.
Ja....lite dagbok förde jag iaf :)
 
Tänker inte slänga ut hela vår kamp fram tills vår Lucas kom ut till oss. Han tittade ut 18,16 2012-10-21, så det tog ett tag. Både Elin och Lucas är hemma, de är friska och äter båda två *S* 
 
Har fortfarande inte landat i allt, vardagen har rullat på. Vi har ju två killar till här hemma som verkligen behöver uppmärksammas efter att ha varit jätteduktiga, de har varit hemma och väntat på mamma, mig och Lucas. Min mor (bästa som finns) var barn- och huundvakt under hela förlossningen. Tur jag valde rätt mamma ;) Anyhow....mitt i allt stannar jag ibland upp och bara tittar på Elin, när hon sitter med Lucas i knät eller Lucas när han ligger i min famn och myser, skriker eller jollrar.....Har faktiskt ikväll testat att smaka på orden "Hej, Fredrik heter jag. Lucas pappa" och det känns i hela kropp och hjärna!!!
 
Här kommer några bilder på mitt och Elins underverk....OJ...en sista grej : Jag har aldrig varit så stolt över någon, som jag är över min älskade sambo! Shit vilken powerpuff-pingla jag har!!!!
Första natten med Mamma och Pappa!
 
 
I pappas knä (inte riktigt ett dygn gammal)
 
 
Ok...jag ÄR stolt som fan!
 
 
Hemma i min egen säng bredvid mammas och pappas (när får jag eget rum då?? Hallå??!!)
 
En sista grej, Benjamin och Theodor (Lucas storebröder 2 & 4 år) har lite olika inställning till lillebror. Benjamin som är äldst är superstolt, det bara gnistrar i ögonen när han pratar om Lucas. Theodor är lite mer avvaktande, han har iaf vågat sig så långt som att klappa Lucas på fötterna(med strumpor på såklart). 
 
Men det var Theodor som, direkt innanför dörren på dagis, förkunnade för alla närvarande att "vi ha fått lillebjoj"
 
Ja nu kan nästan vad som helst få hända, jag har ALLT jag kan önska mig! Mår precis som jag förtjänar :  TOPPEN!!! 
 
Tack för alla sms, mail och samtal! Det värmer! Nu är det bara att hitta alla roller i den "nya" familjen.
 
Kram på er så hörs vi!

På förlossningen....

Kategori: pappa-blogg

sedan 23.30 igår. Snart är jag pappa!!! Kramar på er!

Lite humor för att väga upp föregående inlägg..

Kategori: Allmänt

 
 
Tror jag skippar den kursen....... :)

Fortfarande förbannad.....

Kategori: Allmänt

 
Hur man kan göra såhär mot djut är för mig obegripligt!!!! Alla saker som kommit fram utöver är ju helt galna. Som insamlingsbössan, där pengarna skulle gå till en förening (oavkortat). Föreningen har inte sett en enda inbetalning....och insamligen har pågått sedan 2008!!!
 

Dags för en förändring......?

Kategori: Allmänt

Elin har tjatat på mig lääääänge om att jag ska byta larmsignal på mobilen, den som jag använder som väckarklocka. Har svårt att förklara själva lätet...men man KAN inte försova sig, om man inte lägger sig igen efter att ha stängt av det. Tänk mistlur, båt-tuta eller liknande. :)

Imorse när kl. ringde så hörde jag hur Theodor började gny inne på sitt rum....*CRAP* Direkt efter hörde jag Elin sucka och väsa..."jävla alarm"  Så nu har jag bytt signal....vågskvalp i dur fanns inte så det fick bli en lite snällare "väckare".

Min graviditet....(som pappa)

Kategori: Allmänt

Sitter på jobbet och väntar på en programvara som ska installeras för att jag ska kunna jobba. Så jag passar på att besvara frågan jag fick av en vän för ett tag sedan :
 
Hur har DIN graviditet varit? (som väntande pappa)
 
Det har varit jobbigt, underbart, roligt, tufft.....ja finns hur många ord som helst. Är glad att jag har fått chansen att vara det stöd som jag velat ge Elin hela tiden. Finnas där både för att prata, hjälpa till med killarna och sköta "marktjänsten". nu betyder ju inte det att jag fått ta hand om ALLT, mer att jag tagit ett större ansvar för att jag velat att Elin ska ta det lugnt. Så fort ungen kommer ut så är det slappa i soffan och låta Elin sköta hemmet *flinar*
 
Bara att kunna vara den som i vissa lägen står stadigt och reder ut stormen har känts skönt, att Elin visat att hon litar på mig och känner sig trygg i att överlåta vissa saker på mig.....det har stärkt mig i min "graviditet".
 
Det ord som är starkast i "min graviditet" är kärlek, jag känner verkligen att jag skulle göra precis vad som helst för Elin och killarna.
 
Nej fan nu blev det verkligen alldeles för mycket "pluttinuttigt"! Dags för lite kontrast!!!
 
 

Tröttsamt...

Kategori: pappa-blogg

att bara gå och vänta otåligt.....aja sov gott iaf!

Regnväder lika med Busfabriken-väder!!

Kategori: Barn och Familj

Here we come klätterställningar, elefanter och rutschkanor!

Mästerfotografen Camila!

Kategori: Allmänt

Glömde ju berätta att min fina vän hjälpte mig att fota mig och Elin (och bebismagen) idag! Jag är så sjukt tacksam att en sån duktig fotograf ville hjälpa mig :) Tack fina du!
 
(Camila är den första person som lyckats få mig att känna mig snygg på foto, då är man duktig!!!)
 
 
 
 
Har en så fin flickvän/sambo!

Satans badbalja!

Kategori: pappa-blogg

Ja ni läste rätt! Idag har jag blivit attackerad av en mordisk badbalja när jag länsade förrådet på saker som behövdes i lägenheten (läs skötbord, säck med vintertäcken och annat familjerelaterat).

Efter att ha legat i bakhåll i några minuter attackerade den med full kraft!! Slog av mig mina nya Ralph Lauren-glasögon (man måste väl få skryta?) och gav mig ett rivmärke i tinningen!

Glasögonen ska på service hos Mila imorgon, men den där satans badbaljan får nog stanna i källaren på obestämd tid!!

Ingen bebis ännu, men imorgon är det "Lukas/Lucas" som har namnsdag, kommer han då så har Elin lovat att han ska få heta det (är det alltid svårt med namn i familjer?).

Nu ska jag försöka hitta Askungen och Modig år Benjamin! Sov gott mina vänner!

Vackert!

Kategori: Barn och Familj

Att veta att det snart är på g....

Kategori: Allmänt

Jag känner mig faktiskt relativt lugn och trygg i det här, inte spattig och orolig. Känner mig förberedd, men sen när jag väl står där och får handen söndertryckt, en sambo som skriker på mig osv...då är jag kanske inte lika kaxig. Men jag är iaf förberedd ;)
Fick en fråga häromdagen ; Hur har "din" graviditet varit? Tänkte svara på det när jag har mer tid :)
 
//Soon to be dad

Nu är det på g....

Kategori: Barn och Familj

blev väckt av Elin som berättar att slemproppen har gått. Så nu ni, nu jävlar är jag snart pappa!!!

Sovit som en gud! Inte så länge, men ändå.

Ha en bra dag!

Snart så!

Kategori:

Sånt kan man inte känna...men det känns som det.

Kategori: Allmänt

Så resonerar elin ikväll :) Hon tror att vattnet ska gå inatt, men hon säger att man inte kan känna sånt. Hur ska JAG veta liksom ;) aja, vi får väl se om vi blir en familjemedlem rikare imorgon. Jag hoppas det :P
 
Har ikväll varit på knatteskutt med Benjamin, det är så härligt att se honom växa i sig själv för varje gång vi är där. Ikväll struntade han fullständigt i mig tills de var klara. Då kom han med skimrande ögon och frågade om jag sett när han klättrade högt och hoppade :) Värmer! 
 
Har även hunnit med en sväng på gymmet med Miche, min kära vän Milas bror. Har börjat  köra enligt en ny metod som kallas Doggcrapp. Man kör verkligen skiten ur musklerna. Skönt som fan :P
 
Kvällen med Elin avslutades med två avsnitt av Men at work, en seria jag kan rekommendera. Både jag och Elin garvade högt åt en av killarna som hade lite svårt för "dirty talk" i sängen...men han kom igång ordentligt och avslutade med "i´ll rip your head off and shit in the corner"....man kan säga att stämningen dog :D
 
Måste bara ställa en fråga, har nån av er fått reklam på er cykelsadel? Eller är det bara någon som tycker jag liknar Uncle Fester?
 
 
 
Anyhow så har jag fått ett välbehövligt sadelskydd av någon :)
 
Cya on the flip side (med eller utan bebis)

Sista nattpasset!

Kategori: Barn och Familj

Ligger i soffan i en tyst lägenhet, precis kommit hem från jobbet. Ojsan nu kom en nyvaken Elin och Benjamin och kröp upp under varsin filt. Tecknat-time. Nu vaknade Theo med. Mys i soffan hela familjen.

Ska skjutsa Elin till sjukan vid 08, ska lämna blodprover. Sen killarna till dagis, Elin en gång till till sjukhuset. Seeeeen ska jag sova :)

Håll tummarna att min Iphone5 kommer idag, så jag kan sälja min 4a. Need the money!

Oct. 15, 2012

Kategori: Barn och Familj

Oct. 15, 2012

Kategori: 0

Mår bra!

Kategori: Barn och Familj

Jag har en fin sambo, två underbara bonuskillar och en liten knodd på väg! Kan man ha det bättre? Ja....den minsta skulle ju kunna få komma ut till oss andra nu :)

Idag kom killarna hem :) Så skönt, känns som en hel familj igen. Vi har redan hunnit med en skogspromenad medans E. var på mvc och fick reda på att allt är jäääättebra. Men det här med att vänta börjar bli tråkigt. Men han kommer när han vill :D

Dags för lite sömn, ska jobba sista nattpasset inatt. Innan dess har jag tänkt hinna med bus med killarna, hämta nya glasögon OCH träna flaggfotboll.

Natti!

Riktig kärlek.....två år nu!

Kategori: Allmänt

Ny blogg - Nytt liv!

Kategori: Allmänt

Efter att ha testat och åter testat olika teman så kom jag fram till att jag ska hålla det simpelt. Inte massa bildspel som header eller olika färger. Enkelt, stilrent och lätt att läsa för den som vill.

Har nu bestämt mig för att starta en "pappa-blogg". Jag och min sambo går i väntans tider, igår söndag gick vi in i vecka 40, så nu ska han snart ut.

E. har testat att hoppa på pilatesboll, äta ananas(????!!!), drog med mig för att gå i trappor, springa runt runt i lägenheten, hoppa på stället, dansa som en tok, långpromenader med Hatschi (hunden), tvättat fönster. Det enda som hänt är att E. har fått ont och lillen har somnat.

Jag sitter på jobbet just nu och hoppas på att få samtalet!!!! Men det blir nog inget inatt heller tyvärr. :(

Vi hörs!