pappfiguren.blogg.se

Fredrik som pappa, sambo, bonuspappa och människa.

Tiden går fort...

Kategori: pappa-blogg

Fick ett mms av Elin igår kväll,med bilden på mig och Lucas. Visste inte ens att hon tagit den, men shit vad massa känslor som svallade fram. Han är ju snart inte min lilla bebis längre, han står upp mot soffan och går sakta sidledes, han ålar fram....Kommer sakna den här tiden något enormt....

Snabb "recap" sen senast; Elin ska på arbetsintervju på fredag, killarnas inskolning har gått skitbra, Lucas fick flytta in i vårt rum igår igen pga att han sovit så oroligt. Känns otroligt bra :-)

Cya!

( Bilden är den där vi gungar)

Sömn??!!

Kategori: Barn och Familj

"Sömn är ett medvetandetillstånd då en organism en kortare tid är synbart medvetslös och inte gensvarar för stimuli. Hjärnaktiviteten kan trots detta dock periodiskt vara mycket hög. Sömnens funktion är inte helt utredd, men mycket pekar på att det är en återhämtningsperiod då kroppen kan vila och läka medan hjärnan bearbetar intrycken från den föregående vakenhetsperioden.

Råttor som helt hindras från att sova dör inom ett par veckor.[2] Den direkta dödsorsaken är oklar, men tros hänga samman med en allmän kollaps av immunförsvaret."

Så det är med andra ord ett under att man som småbarnsförälder (eller treåringsförälder inte kollapsar som en råtta!

Skämt åsido, vart får barn sin energi ifrån? Theodor somnade vid 20.00 igår och vaknade 05 ca idag. Han är omänskligt pigg! Är alla treåringar såhär?

Igår var vi förövrigt på Kolmården för att killarna ville se Sean Banan....de kollade 30 sekunder :) Men vi hade en riktigt bra dag där, killarna var jätteduktiga. Jag hängde med Lucas under tiden resten av familjen trängdes vid scenen. Var riktigt mysigt.

Shit va kul!!

Kategori: LCHF

Tränar som ni kanske vet flaggfotboll(googla) och amerikansk fotboll. Flaggfotbollen har gjort så jag numer har bra bollkontroll och kan springa och fånga boll.

Så träningarna med Panthers har blivit så sjukt mycket roligare, även om det fortfarande är för lågt tempo pga vääääldigt många nybörjare, så får jag ut det jag vill. Vilket är bra träning för min stackars kropp och att få hålla på med den bästa sport som finns. Nästa säsong blir det comeback!

Gammal bild på Panthers, när jag spelade sist. :)

Det där lilla extra....

Kategori: kärlek

Har hon verkligen. Ja Elin alltså, mamman till min son, tjejen i mitt liv, puman jag föll pladask för. Hon är genomsnäll, uppriktig, rak&ärlig, snygg, min bästa vän.

Skulle kunna rabbla massa egenskaper, men den finaste och starkaste egenskapen i Elin är hennes omtänksamhet. Hon bryr sig om andra mer än alldeles för många andra. Självklart (precis som för mig) så kommer barnen först, men sen känns det som att hon sätter många andra före sig själv. Där ingår även jag....och det får jag känna på ofta och på många sätt.

Ett exempel ; jag tränar amerikansk fotboll, kommer hem 20.45. Ska åka till jobbet 21.30. Då står matlådan färdigpackad....med äggen som ni ser på bilden!!!! Det är bara en av alla saker som hon gör för mig, kärleken i mitt liv.

Förresten ; idag stog Lucas upp i över fem minuter, hållandes i soffan alldeles själv! Så snart springer han iväg!

Och Benjamin hittade en ny vän, herr nyckelpiga!

Tjing!

Lite bilder!

Kategori: pappa-blogg

Ja...har inget direkt att skriva :)

Inskolning på nytt dagis!

Kategori: Barn och Familj

Theo&Benjamin började nytt dagis den här veckan. Elin och jag turas om att vara med dem på vardera avdelning.

Det känns riktigt bra, valet vi har gjort att sätta dem på olika avdelningar. Theo behöver få leka med andra barn utan storebrorsan & Benjamin behöver få klara sig på egna vingar, känna sig stark i sig själv utan en lillebror som "skydd". Går bra än sålänge!

Mission accomplished!!

Kategori: Barn och Familj

Har äntligen fått killarna att stänga toalettlocket och spola! Släcka lampan och stänga dörren är nästa steg.

Nu är det bara resten av familjen som ska läras med ;)

Ha det höst!

Semesterbilder!

Kategori: Barn och Familj

Vi hade det riktigt härligt på Varamon i Motala! En kristen camping med egen pastorsexpedition och biblar till höger och vänster. Men bortsett från det en riktigt härlig minisemester. Killarna var i himlen, lekte, busade och hade ett leende på läpparna så länge de var relativt pigga.

Så, varsågod! Här är lite bilder!

Det här med sömn....

Kategori: Barn och Familj

Ja, den delen har inte Theo och Lucas lärt sig att uppskatta än. Kl. 04.59 kollade jag på klockan, då hade Elin rusat upp till Theo som skrek, jag hade sprungit till Lucas tre ggr innan jag plockade upp honom OCH jag hade hunnit fixa välling åt båda två.

Nu sitter jag och Theo framför Lego Batman (jag är batman och han superman) och båda två är trötta. Lucas då? Jo han åt, gnällde lite och somnade om igen. :)

Idag börjar Benjamin på nya dagiset, jag och Lucas hänger på. Theo, han ska hänga på sjukhuset och lämna prover.

Nu ska jag dricka mitt kaffe innan det kallnar!

Sova, jobba, sova, lite umgänge med familjen, sova...

Kategori: kärlek

Ja den här perioden med nattpass har jag sovit som ett djur. Igår var jag, Lucas och Benjamin i Nyköping och kollade på Amerikansk fotboll. Panthers förlorade, efter ledning i halvtid.

Benjamin stod ut sålänge han hade sin glass, sitt godis, vattenmelon osv...men sen fick det vara nog. Kan inte begära mer av en femåring. Skoj att ha honom med.

Idag gjorde världens bästa sambo som så, att hon tog med alla barn ut på morgonen(jag jobbade till 06) så jag fick sova. Vaknade strax innan lunch, som var färdiglagad :-) Sen drog jag iväg med Theodor, som ovetandes trodde han skulle följa med och handla men fick åka med mig och bada HEEELT själv :) Kolla bilden, tror ni han vart glad?

Sen handlade vi, kom hem, jag fick laga mat för en gångs skull :) Sen tvingade Elin mig i säng. Fick ett sms när jag kom till jobbet där hon skrev typ "Shit vad du har sovit idag, varit vaken sex timmar bara" hehe. Så är det när man har en så omtänksam och fin sambo.

När vi ändå pratar om den första kärleken i mitt liv, hur ska jag lyckas få ur henne vad hon önskar sig i present? Hon började säga idag, vad hon skulle önska sig av min mamma. Dumt nog så skämtade jag och sa något. Så hon vägrar berätta vad hon tänkte önska sig. Kommer fortsätta tjata, men nån som har något tips hur jag ska "mjölka fram" det? :-)

Nu nattjobba och plugga playbook inför onsdag, då är det träningsmatch i flaggfotboll. I Eskilstuna :D

Dagen till ära - Blodig näsa och ösregn!

Kategori: Barn och Familj

Jepp, började dagen med att vara hemma själv med alla killar. När Lucas somnat så går jag in i killarnas rum och ler när jag ser Benjamin städa och Theo bygga lego. Allt lugnt, tid för mig i soffan:)

Det gick säkert....hela fem minuter. Sen fick jag springa in för att Theo skrek/grät/skrek/grät!! Då hade Benjamin bestämt att en stor del av Theos legohus var hans! Pedagogisk som jag är försökte jag förklara för Benjamin att Theo faktiskt byggde med det....slutade med att jag fick ta ett steg fram och försöka ta legobitarna ur femåringens hand...varpå slår mig rakt över näsbenet! Det var svårt att räkna till tio just då kan jag lova!!! :)

Bad om ursäkt efter en stund för att jag skrek...men shit vad de små godbitarna kan få det att rinna över ibland!

Sen har dagen förflutit med cykelåkning med farmor, ösregn, strömavbrott i hela satans Sverige osv osv!

Vilket härligt liv man lever!

Stora känslor!

Kategori: fotografi

Sitter på jobbet och får en bild på lillprutten! Ler och blir varm i kroppen varje gång!

Monster, stora leenden och bråk....

Kategori: Barn och Familj

Jag borde vara helt slut, men jag är faktiskt ganska pigg. Den här dagen började vid 03 när Theo kom in och la sig mellan oss. Han ville inte sova, så jag sov 20 minuter i stöten fram tills klockan ringde 05.11....

Jobbade 06-13, cyklade hem och helt utan varning skulle jag gå på bio med Theo&Benjamin(det låter värre än vad det var, jag jublade inombords) och se Monsters University. Filmen var riktigt bra, men Theos första bioupplevelse var väl sådär...trött och rastlös. Men de satt stilla båda två och sa till när de var kissnödiga. Tänk vad popcorn och dricka kan göra hehe.

När vi kom hem satt Elin med Lucas på balkongen och väntade....jag blir varm inombords varje gång jag kommer hem och han ser mig....den glädjen han visar är så härlig!

Avslutade kvällen med bråk (vid läggning av Theo...övertrött) och 1,7 mils cykling. Riktigt skönt!!

Nu blir det tv-spel en stund!

Tjo

Tacksam!

Kategori: Barn och Familj

Jag har verkligen tur!! Har en underbar flickvän, två underbara bonusbarn och en helt underbar son.

Så tacksam, framförallt till mig själv...för hade inte jag jobbat med mig själv hade vi inte varit här idag, men även till Elin som tar mig för den jag är och står ut med mina fel och brister.

(Kan män ha PMS? Jag har enorma känslosvängningar ^^)

Ser fram emot att få gå hem i eftermiddag och krama om allihop!

Vända på steken!

Kategori: pappa-blogg

Jag och Lucas har haft en bra dag tillsammans, promenerat, handlat, hängt när Elin sovit bort bakfyllan. Avslutade dagen med tre timmars amerikansk fotboll. Panthers vann btw ^^

Jag har dock haft en jättekonstig dag. Varit låg, lättirriterad och låtit det gå ut över den som förtjänar det allra minst; japp Elin som mått som en påse nötter hela dagen.

Så nu vänder jag på steken och ser det positiva i den här dagen!

* Lucas har haft en bra dag!
* Imorgon kommer jag kunna forma dagen till en BRA dag!

Sov gott //En trött och förvirrad pappa&sambo

Rekord i sömn!

Kategori: pappa-blogg

Nej inte det stora hjärtat. Utan Lucas, han sov från typ 19.15 till 07.10 imorse.

Helt galet, men bra och välbehövligt för hans del.

Blir inget spela match för min del, har förmodligen en spricka i ett revben. Så nu är det vila som gäller. :/

Jag och Lucas ska iaf dit och kolla på matchen.

Ha en bra söndag!

Mamma är bakis...

Kategori: pappa-blogg

så vi tar en promenad :)

Gräsänkling....

Kategori: pappa-blogg

sitter jag här hemma, Elin är ute och äter på krogen med Sus. Fick dock ett mms som sa att min sambo bara dricker vatten. Hoppas verkligen hon skojar och unnar sig vin iaf :D

Jag och Lucas har haft en mysig kväll, lagat mat/gröt och ätit tillsammans. Sen somnade snutten och jag har kollat film och kört X-trainer. Väntar på att min tv-spelkollega ska komma (Ante).

Ha en mysig lördag!

Sugen!!

Kategori: LCHF

På vad kanske ni undrar, jo på att spela match med Panthers. Men jag slog i bröstet i veckan och har förmodligen en muskelbristning eller liknande i bröstkorgen....men det suger i footballtarmen. Får se hur jag gör, har iaf fått Offense playbook levererad nu på morgonen :-)

Lite bilder sen senast!